Valdres

Følges av 60 medlemmer.

Bli med og slå et slag for vår lokale sone. Vi håper at mange vil bidra med stoff her! Mer om sonen

Origo Valdres er en sone på Origo. Les mer

Kan man stole på Statens Vegvesen og geologene?

I kveld var jeg 7.-8. bil som kom til stedet etter at det på nytt gikk steinras på E16 ved Bergsund, nøyaktig på samme sted som det tidligere i sommer var stengt i månedsvis for å rydde opp og sikre bergskrentene over veien. Dermed burde alle planer om å utvide veien på denne strekningen legges til side, helst nede i søppelbøtta hos saksbehandleren og brennes. Enten må man legge lokk over denne strekningen eller så må man få alt inn i tunnel.

Fra avisa Valdres blir det i kveld nevnt at veien er stengt inntil det kommer geologer som kan gi klarsignal. Ikke søren om jeg tør å kjøre forbi der selv om geologene gir klarsignal! Er det ikke nettopp klarsignal de har gitt nå flere ganger – senest da veien ble åpnet for bare noen uker siden. Det skulle ikke mere til enn noen dagers regnvær før det igjen smalt store steinblokker i asfalten.

Så – nå må dette opplegget virkelig kvalitetssikres. Her bør det inn en eller annen høring for å se hva som har skjedd. Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan det går an å “lese” berget så dårlig at det går bare noen få uker fra alt blir erklært i orden etter rassikring til flere titalls millioner til neste ras går. Og de var til og med ferdig tidligere enn annonsert – mon tro hva det kommer av?

Det kan bli interessant å lese hva som egentlig har skjedd her… Så værsågod, om det er OA, Valdres’en eller en eller annen riksavis. Kjør på!

Vist 240 ganger. Følges av 1 person.
Annonse